GrandPrix Woerden groot succes

Sinds dit seizoen heeft schaakclub Woerden weer een jeugdafdeling. En ze besloten ook gelijk weer een GrandPrix te organiseren. Het toernooi vond plaats op het Minkema college, dat hemelsbreed maar een paar honderd meter van de Andersenschool vandaan ligt. Er deden dan ook bijna 20 kinderen van school mee. Wat ik vooral leuk vind, was dat er ook kinderen meededen waarvan ik dat nooit verwacht had. Daardoor ontstond de unieke situatie dat ik zowel 2 leerlingen in groep 1, de hoogste groep, als in groep 16, de laagste groep had.

Een aantal kinderen had het best zwaar op hun eerste toernooi. Het is ook erg spannend, en zo’n zaal waar meer dan 100 kinderen zitten te schaken is even wennen. Gelukkig wist iedereen minimaal een punt te pakken en leek iedereen het erg naar zijn zin te hebben.

Ook uit Bilthoven deden er vier leerlingen mee. En zij gingen allemaal met een beker naar huis! Erg knap, vooral voor Alexander en Finn die voor het eerst meededen.

Hoewel het presteren zeker niet het belangrijkste was vandaag, toch een paar bijzondere vermeldingen. Ralf won groep 1 met de perfecte score van 5 uit 5. Sarah-Joy haalde in deze groep 2 punten, ook een hele goede prestatie. Roman is sinds kort lid van schaakclub Woerden en zeer fanatiek met schaken bezig. Hij won groep 7 met 6,5 punt. Verder waren er ook bekers voor Tijmen en Nathan.