Provinciale kampioenschappen waar schaakfestijn

Op 23 maart vond de regionale finale plaats in Maarssen. Het team van de Andersenschool mocht meedoen omdat er dit jaar geen kampioenschappen in Woerden georganiseerd werden. Door verschillende omstandigheden konden de drie sterkste schakers van school niet meedoen. Aan de ene kant erg spijtig, maar dit bood andere kinderen de kans om eens aan zo’n toernooi mee te doen.

Geconcentreerde koppies

De verwachtingen waren vooraf dus niet al te hoog gespannen en dat zorgde ervoor dat het een leuke en relaxte dag werd. Ammar, Roman, Bas en Max kregen na de eerste ronde hulp van Mees, die zo van het voetbalveld af gerend was. Ammar kreeg op bord 1 de sterkste tegenstanders tegenover zich, maar wist heel knap 3 uit 7 te scoren. Roman op bord twee scoorde maar liefst 5 uit 7! En hij zit niet eens op een schaakclub. Echt een topprestatie. Mees verloor de eerste ronde dat hij meedeed snel omdat hij nog te veel met zijn voetbal bezig was, maar daarna was hij ontketend en scoorde 4,5 uit 6.

En dan waren er nog de broers Bas en Max. Zij zorgden ervoor dat we deze dag toch een team hadden. Bas had het moeilijk maar speelde heel serieus en rustig en scoorde gelukkig toch een punt. Maar hij had er zeker meer verdiend. Max is normaal helemaal niet van het partijen spelen dus ik was zeer verbaasd dat hij mee wilde. Hij won twee partijen en had een zeer gezellige dag. En daar ging het vandaag om, tegen andere kinderen spelen, plezier maken en genieten van het schaken! En uiteindelijk nog heel netjes in de middenmoot geëindigd.