Tata Steel Chess Tournament in volle gang

De foto’s bij dit stuk komen van Alina l’Ami, de huisfotografe van het toernooi. 

In Wijk aan Zee vindt ook dit jaar het Tata Steel toernooi plaats. De vierkampen zijn inmiddels allemaal gespeeld, met daarin ook verschillende (oud-)leerlingen die meededen. Vandaag gaan de tienkampen van start, met daarin onder meer leerling Tom, die van zijn middelbare school gewoon vrij heeft gekregen om aan dit prachtige evenement mee te doen. Tevens geven mijn teamgenoten Rens, Ronald, Bert en Leo acte de présence. Ook als je zelf niet speelt is het heel leuk om eens een dagje sfeer te gaan proeven.

Dit jaar spelen de masters ook weer twee keer op een andere locatie. Afgelopen woensdag waren ze in Alkmaar en volgende week zullen ze nog een ronde in Leiden spelen.

Beide Nederlanders in de hoofdgroep begonnen het toernooi met een nederlaag, maar Anish Giri en Jorden van Foreest herstelden zich een dag later beide al met een overwinning.

Daarnaast is eergisteren een film gepresenteerd van over Chess on Tour en de succesvolle schaakinitiatieven die hierdoor mede tot stand zijn gekomen. Een erg inspirerende film die via onderstaande link te zien is: