WK-match Carlsen – Caruana

Vandaag is in London de wk-match begonnen tussen Magnus Carlsen en de uitdager Fabiano Caruana uit Amerika. In 12 ronden zullen deze topschakers uitmaken wie zich het komende jaar wereldkampioen schaken mag noemen.

Het officiële WK-logo

Anish Giri verwacht dat het een spannende stijd gaat worden, omdat de speelstijlen van beide heren nogal van elkaar verschillen. Caruana kan extreem goed rekenen, terwijl Carlsen heel creatief is en vaak uit stellingen die voor iedereen potremise lijken toch nog een overwinning kan slepen. Zie voor de analyse van Giri de volgende link:

Artikel Giri in Volkskrant

Op het moment van schrijven van dit artikel is de eerste partij bezig. Caruana heeft wit en Carlsen maakt het hem direct erg moeilijk. Als deze partij een voorbode is voor de overige partijen, gaat Giri gelijk krijgen en wordt het een spannende en interessante strijd!

Op de persconferentie voor de start van de match.