Het nieuwe schaakseizoen

De scholen gaan weer beginnen en ook de schaaklessen gaan spoedig weer van start. Op veel vertrouwde plekken zoals de Andersenschool in Woerden  en bij schaakclub HSG ga ik ook in het seizoen 2018-2019 aan de slag.

Er gebeurt veel op schaakgebied. Het jeugdschaken zit nog steeds in de lift en meer en meer scholen ontdekken de meerwaarde van schaaklessen. Maar ook bij de schaakclubs in Utrecht zijn veel mooie ontwikkelingen gaande. Er worden steeds meer schaaklessen aangeboden en leuke nieuwe  activiteiten georganiseerd. Zo vond afgelopen donderdag bij schaakclub Paul Keres een kloksimultaan en masterclass plaats, gegeven door kersvers  clubkampioen Hugo ten Hertog. De animo was groot.

Foto gemaakt door Niels Ondersteijn

Op de maandagavond kan weer vaak een schaakcursus gevolgd worden in denksportcentrum Dijckzigt en er liggen plannen om ook in Utrecht een damescursus op te gaan zetten. Kortom, een hoop leuke dingen om naar uit te kijken!