Succesvol slot GrandPrix-seizoen

Op 9 juni werd het laatste GrandPrix-toernooi van dit seizoen gehouden bij schaakclub Vegtlust. Ondanks het warme weer en het NK schoolschaken kwamen hier 135 kinderen op af. Naast de dagoverwinningen ging het ook nog om de bekers voor de beste prestaties over het hele jaar.

Twee leerlingen waren daar voor in strijd: Ralf Sterk in de G-categorie en Tom van Egmond in de D-categorie.

Een trotse leerling en juf

 

Tom mocht het deze dag in de eerste groep proberen. Een pittige opgave, aangezien hij 100 ratingpunten minder heeft dan alle andere deelnemers. Toch wist hij heel knap 2,5 punt te scoren en wat ratingpunten te pakken. En dit was ook genoeg voor de overall-winst! Hij mocht daarvoor een grote beker in ontvangst nemen.

De beker voor Ralf

 

 

 

Ralf kon deze dag helaas niet meespelen vanwege een piano-optreden. Maar omdat hij de afgelopen toernooien al zoveel punten verzameld had, ging de eerste prijs in de G-categorie toch naar hem. Hopelijk kan hij over twee weken op de Nationale Pupillendag zijn succesvolle periode voortzetten.

Goed presteren is zeker op GrandPrix-toernooien vaak niet het belangrijkste. Max, leerling van de Agatha Snellen school, haalde op zijn eerste GrandPrix ooit een verdienstelijke vierde plaats. En hij gaat als een speer door zijn boekjes, dus daar gaan we vast nog meer van horen. Leerling Lissa van de Andersenschool heeft dit jaar aan veel toernooien meegedaan en wist ook vandaag in een hoge groep toch wat punten te pakken. En dat is erg knap als je niet eens op een schaakclub zit.