groep 3,4 en 5-toernooi Utrecht goed bezocht

Op zondag 22 april werd door de schaakclubs Moira-Domtoren en Oud Zuylen Utrecht het toernooi voor kinderen uit groep 3, 4 en 5 van de basisschool georganiseerd. Ondanks dat het zeer warm was, deden er toch 75 kinderen aan mee. Voor veel kinderen was dit hun eerste toernooi ooit.

Tussen de partijen door van het mooie weer genieten

Bij de aanmeldingen bleek al dat er op flink meer scholen in Utrecht schaakles gegeven wordt. Naast de traditionele ‘schaakscholen’ zoals De Koekoek en De Spits, kwamen er dit keer ook kinderen van scholen zoals De Fakkel en de Nieuwe Regentesseschool.

Toppartij in groep 3

Groep 3 werd gewonnen door Bent Smeets van de Pijlstaart, groep 4 door Loek Tol van de Nieuwe Regentesseschool en groep 5 door leerling Ralf Sterk van De Spits. Max de Klein van de Agatha Snellenschool behaalde op zijn eerste toernooi ooit een verdienstelijke vierde plaats in groep 3.

Werken onder het toeziend oog van de wereldkampioen

De spelers van De Spits scoorden deze dag het beste, waardoor ze op 16 juni mee mogen doen aan het Nederlands kampioenschap. Dit toernooi wordt ook in Utrecht gehouden.