Leuke jeugdclinic bij schaakgenootschap Amersfoort

Op 3 februari bestond het Amersfoorts schaakgnootschap precies 125 jaar. In het kader van hun jubileum werd ik benaderd om een jeugdclinic te verzorgen. Er kwamen zo’n 20 enthousiaste kinderen op af. De meeste waren nog echte beginners, maar binnen no time hadden ze de basisregels al onder de knie. Dit zeker ook met dank aan Angela, die op een perfecte manier alles uitlegde en ze aan het spelen zette.

Angela druk bezig

 

Ook voor de wat meer gevorderde schakers was er genoeg te doen. Zo werd er opdrachtschaak gespeeld en natuurlijk kwam ook het altijd populaire doorgeefschaak aan bod.

Gezien de positieve geluiden van ouders en kinderen na de clinic zou het me niks verbazen als Amersfoort er binnenkort een paar nieuwe jeugdleden bij heeft!