Topdag in Beeld en Geluid

Op 17 januari werd in Beeld en Geluid in Hilversum een ronde van het Tata steel chess tournament gespeeld. Het is inmiddels een traditie aan het worden dat tijdens elk toernooi twee rondes door de groomeesters in een andere plaats worden gespeeld. Een mooi initiatief, waardoor het schaken veel toegankelijker wordt.  Dit jaar is gekozen voor Hilversum en Groningen.

Foto gemaakt door Pascal Losekoot

Naast de partijen van de grootmeesters werd een aantal leuke nevenevenementen georganiseerd. Een daarvan was het Goois jeugdkampioenschap. 100 enthousiaste schakers streden in drie groepen (basisonderwijs 1 en 2 en voortgezet onderwijs) om de titel. Het toernooi verliep perfect, er was veel enthousiasme en iedereen ging met een leuk aandenken naar huis.

Foto gemaakt door Harry Gielen

Grote complimenten voor de Stichting Hilversum Schaakt (SHS), het was een dag waar veel mensen nog lang met plezier op terug zullen kijken.