Schaaktoernooien in de zomer

In de zomermaanden zijn er altijd volop mogelijkheden om schaaktoernooien te spelen. Naast eendaagse toernooien waarbij vooral rapidpartijen worden gespeeld (ongeveer 20-25 minuten per persoon in partij) zijn er ook weekendtoernooien. Momenteel wordt in Maastricht het BPB Limburg Open gespeeld met ruim 500 deelnemers. In het weekend van 9 t/m 11 juni vindt het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU) plaats  en twee weekenden later in Hilversum het HSG Open. Deze toernooien staan open voor zowel volwassenen als kinderen.

De speelzaal bij het OKU

Een heel leuk jeugdtoernooi vindt van 7 t/m 12 augustus plaats in Borne, het Open Nederlands Jeugd Kampioenschap. Alle informatie over dit toernooi is te vinden via de website: http://www.onjk.nl.  Je hoeft je dus van de zomer niet te vervelen en kan volop doorgaan met schaken!