Wisselende resultaten op provinciale kampioenschappen

Op zaterdag 11 maart werd het provinciale kampioenschap voor basisscholen gehouden. Na jarenlang in Amersfoort te hebben gespeeld, was het dit keer in Maarssen. En nog een verandering: waar vorige jaren over twee dagen werd gespeeld, vond alles nu op een dag plaats. Wat mij betreft beter, alleen voor sommige kinderen is 9 ronden spelen wel erg pittig.

20170311_105711

Het team van De Spits uit Utrecht kwam met hoge verwachtingen naar het toernooi. Ze zijn kampioen van de stad Utrecht en wonnen daar met overmacht. Helaas zouden zij er op deze dag achter komen dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Waar het aan lag? Wellicht toch iets te overmoedig? In ieder geval wilde het niet lukken met het team en eindigde ze op een 8e plaats. Niet door naar het NK dus, maar wellicht wel wat dingen geleerd van deze dag. Tom en Yannick scoorden 7 uit 9 op bord 1 en 4, Merel en Tsjerk haalden wat minder punten.

IMG_0919

 

Een heel ander verhaal was het voor het team van de Andersenschool. Zij kwamen naar dit toernooi met als doel om er een hele leuke dag van te maken. En dat is zeker gelukt! Tussen de ronden door werden de hele tijd aparte schaakspelletjes gedaan onder het goedkeurend oog van het publiek. Julian had het moeilijk op bord 4 maar pakte gelukkig wel een puntje. Mads en Marieke scoorden boven de 50 procent.En dan Daniel, onze kopman. Hij blijft me verbazen. Vorig jaar werd hij topscoorder op bord 4 maar nu zat hij op bord 1. Ik had hem gewaarschuwd dat hij het zwaar kon krijgen. Maar wat deed hij: 7,5 uit 9 scoren en weer de prijs meenemen voor de beste bordscore. Wauw! En dus weer een beker mee naar Woerden.

Er was nog wel een ander succesje. Het team van OBS Tuindorp werd 5e en plaatste zich voor het NK. In dit team zitten vier jongens die een jaar les van mij hebben gehad op school. Een erg mooie prestatie!

Schaakclub Vegtlust heeft er een mooi evenement van gemaakt, hulde voor de organisatie.