Tata-toernooi zorgt voor veel aandacht voor schaken

Het kan je nauwelijks ontgaan zijn: de afgelopen weken werd in Wijk aan Zee het bekendste toernooi van Nederland gespeeld. Naast ruim 1500 amateurs was ook een groot deel van de wereldtop aanwezig om het tegen elkaar op te nemen. Dit zorgde voor relatief veel aandacht voor de schaaksport in de media, en dat is natuurlijk altijd leuk. Wesley So wist het toernooi voor de eerste keer te winnen. Heel veel aandacht ging natuurlijk uit naar de wereldkampioen, Magnus Carlsen. Dit zeker ook omdat sinds kort de documentaire Magnus in de bioscopen draait. Zeker een aanrader om te gaan bekijken. De film geeft je een unieke inkijk in de geest van een topschaker. Een van de leukste dingen die ik heb langs zien komen was een item in het jeugdjournaal; dit kan je hier bekijken

http://jeugdjournaal.nl/artikel/2155564-lucas-bij-de-messi-van-het-schaken.html